Offerte schilderen

15-02-2017

Voorbereiding voor offerte voor schilderen

Schilderwerk is al het werk dat samenhangt met een schilderklus. Schilderen is daar maar een onderdeel van. Voordat je kunt gaan schilderen is er al heel wat werk verzet. Afbranden, schoonmaken, schuren, plamuren enzovoorts. Heb je wel tijd en energie om zelf aan de slag te gaan maar zie op tegen het schilderen zelf dan kun je er voor kiezen om alle voorbereidende werkzaamheden zelf te doen en de adviezen die je daar bij nodig hebt en het eigenlijke schilderwerk uitbesteden. Je kunt aan hand van Schildertips van bijvoorbeeld de Schilderpret website er ook voor kiezen om het zelf uit te voeren. Je hebt dan het beste van twee werelden, je bespaart een hoop geld doordat je het meest arbeidsintensieve stuk van het schilderwerk zelf ter hand neemt en je hebt uiteindelijk door een professionele schilder geschilderde kozijnen en deuren. Hoe pak je zo'n proces aan en willen schildersbedrijven dit eigenlijk wel? De praktijk is dat niet alle schildersbedrijven enthousiast zullen reageren op deze verdeling van de werkzaamheden waarbij jezelf een deel van het werk zelf verzorgt. Dit zijn dan dus niet de schildersbedrijven waarnaar je op zoek bent. Een goede bron van informatie zijn je familie, vrienden en bekenden. Daar kun je betrouwbaar informeren naar wat een geschikt schildersbedrijf is dat flexibel genoeg is om samen je schilderwerk aan te gaan pakken. Ook zijn er verschillende websites waar je een klus op kunt zetten en waar bedrijven dan op kunnen reageren. Vaak zijn dit de kleinere bedrijven die daardoor flexibel en precies afgestemd op jouw behoeftes hun diensten aan kunnen bieden. Hier zou zo maar het bedrijf tussen zitten dat voordelig en in goede samenwerking het deel van het schilderproject dat je zelf niet uitvoert aan wil nemen.

Aanvragen van offertes voor schilderen

Het is verstandig om drie offertes aan te vragen en eerst te bellen of langs te gaan om te vragen of ze wat zien in het uitvoeren van alleen het schilderen en de advisering voor de voorbereidende werkzaamheden. Vraag dan ook direct hoe snel ze een offerte aan kunnen vragen. Met meer dan drie offertes zet je wel veel bedrijven aan het werk om een aanbieding te offreren maar als je maar bij één of twee bedrijven een offerte aanvraagt loop je het risico dat je niet de scherpste prijs krijgt. Wees ook gewoon eerlijk over het feit dat je drie offertes aanvraagt en dat het niet alleen gaat om de laagste prijs maar om goed plan en een goed gevoel over de mogelijkheden om tot een goede samenwerking te komen. Zorg voor een goede omschrijving van het werk dat gedaan moet worden en druk het uit in vierkante meters of meters en beschrijf ook goed welk werk je zelf gaat doen en voor welk werk een offerte uitgebracht wordt. Denk ook aan steigers en ladders die je mogelijk nodig hebt voor de schilderklus. Het is handig om die in de offerte mee te laten nemen.

Maken van een keus uit de offertes

Nadat je de offertes binnen hebt kun je een keus maken voor één van de offrerende partijen. Prijs is natuurlijk een belangrijke factor maar je moet ook wel een goed gevoel bij het bedrijf hebben met de laagste prijs om er ook echt mee in zee te gaan. Verder moet je zelf ook de nodige discipline in acht nemen. Het schilderen zal ingepland worden en alle voorbereidende werkzaamheden moeten afgerond zijn op de datum dat de schilder langskomt om te gaan verven. 

Wil je een offerte? Ga naar Schilderpret.nl

© 2016 Reisblog van Adam. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.