U hebt besloten een schilder in te huren. Wat nu?

Leer de basisprincipes van het aannemen van een schilder

Voor bepaalde projecten voor woningverbetering is een professional nodig. Er zijn niet veel huiseigenaren klaar om hun HVAC te installeren, een fundering te gieten of een toevoeging te bouwen. Andere projecten, zoals schilderen, lijken echter te smeken om de doe-het-zelver. Wie is er immers niet in staat om een ​​penseel in verf te deppen?

Maar schilderen is moeilijker dan het lijkt. Het is dan ook met veel plezier dat veel doe-het-zelf-schilders besluiten dat het nu tijd is om een ​​schildersaannemer in te huren om de klus te klaren. Laten we eens kijken wat schilders doen, hoe u ze kunt inhuren en hoe u de beste prijs voor uw schilderklus kunt bedingen.

Wat is een schildersaannemer?

Een schildersaannemer kan als onder- of onderaannemer werken onder een algemene aannemer, of kan zichzelf rechtstreeks verhuren aan de huiseigenaar. Meestal is de schildersbedrijf een relatief kleine onderneming, variërend van de eenmanszaak tot 20 à 30 schilders die voor een klein bedrijf werken.

Hoe er een te vinden

Schilderaannemers zijn meestal lokaal (tot nu toe zijn er geen landelijk franchise verfaannemers). Terwijl verfaannemers zich concentreren op schilderen, voeren sommigen bijbehorende taken uit zoals pleisterreparaties, klein gipsplaatwerk, trimmen en gieten en behangen.

Het andere moeilijke deel is om een ​​schildersaannemer te krijgen. Hoewel deze generalisatie niet op elke schilder van toepassing is, is het zelden mogelijk dat een verfaannemer komt opdagen om het huis te bekijken en later een schriftelijke schatting te maken. Het is nauwelijks de schuld van de schilders; het is een combinatie van de aannemers die kleinere bedrijven zijn en een grote vraag naar hun werk.

Omdat het vrijwel onmogelijk is om op internet informatie te vinden over lokale schildersbedrijven, is hier het adagium "praat met buren" van toepassing. Sommige schildersbedrijven hebben borden op de gazons van huizen waar ze aan werken, maar je vindt dit meer bij algemene aannemers en gevelbekleding en vervangende ramenbedrijven. Dus behalve de witte bestelwagen van de schilder aan de voorkant, weet u vaak niet wat er zich binnen de huizen van uw buren afspeelt.

Stedelijke gebieden hebben vaak lokale tijdschriften (bijvoorbeeld in Seattle is er Seattle Magazine), en in veel daarvan zijn gerenoveerde huizen te zien. In deze stukken staan ​​de namen en telefoonnummers van de aannemer en onderaannemers vermeld, maar wees gewaarschuwd, deze onderaannemers zijn meestal erg duur en duur.

Wat zou een schildersaannemer doen?

De meeste schilders kunnen elke klus aan, van alleen het schilderen van uw raambekleding tot een volledige verfbeurt. Maar laten we aannemen dat ze uw interieur schilderen. U kunt doorgaans verwachten:

Dekking van alle gebieden die niet worden geverfd, zoals vloeren, ramen, aanrechtbladen en kasten.

Kleine oppervlaktevoorbereiding voor het schilderen, wat betekent: licht schuren en losse verf wegschrapen, een paar uitstekende spijkers intikken, het houtwerk schoonmaken, op sommige plaatsen kleefdoek gebruiken. De sleutel is hier van ondergeschikt belang, aangezien de aannemer ervan uitgaat dat de woning grotendeels in verfklare staat is.

Verwijderen van elektrische platen, lichten, deuren en andere obstakels.

Meubels verplaatsen voor een betere toegang tot de te schilderen gebieden. Dit is geen schilderstaak, dus u moet dit van tevoren bevestigen.

Nieuwe gipsplaat of de huidige verf primeren met een latexprimer voor binnen.

Twee lagen van de kleur van latexverf voor binnen op de muren.

Twee lagen plafondverf.

Het schilderen van de bekleding en het vormen (plinten, raambekleding, raamroosters, enz.).

Retouches van gemiste plekken.

Opruimingen voor ongelukken (hoe goed de dekking ook is met druppeldoeken, er zullen wat druppels gebeuren).

Een eindevaluatie tussen schildervoorman en huiseigenaar.

Hoe u uw schilderklus bespreekt

In tegenstelling tot wanneer u met een elektricien praat, hoeft u geen gespecialiseerd jargon te kennen. De meeste aannemers voor het schilderen van huizen zijn goed in het duidelijk maken van de huiseigenaar.

Enkele onderwerpen die u wilt bespreken:

Zijn de kosten van de verf inbegrepen in de schatting?

Welk type verf is de aannemer van plan te gebruiken?

Hoeveel jassen worden er gelegd?

Hoe worden de niet-overschilderbare gebieden ter bescherming afgedekt?

Hoe lang kan je de klus duren?

Heeft het de voorkeur dat de bewoners de woning tijdens de klus verlaten?

Wordt er afplaktape gebruikt rond de trim of de cut-in-methode?

Hoeveel kost het?

Meer dan je verwacht. Sommige schilders hebben formules die ze gebruiken, in totaal het aantal vierkante meters van muren en plafonds, samen met lineaire beelden van trim. Zij berekenen de voorbereidingstijd, evenals de "harde kosten" voor primer en verf.

De meeste verfaannemers zullen u een schatting geven op basis van hun ervaring met soortgelijke banen. Hoewel deze schatting niet aan bijzonderheden kan worden gekoppeld, is het meestal een redelijk goed cijfer. Voor u, de huiseigenaar, is de enige manier waarop u weet of dit een goede schatting is, te vergelijken met offertes die u van andere aannemers krijgt.

Een interieurverfbeurt voor het hele huis, zoals beschreven in dit artikel, kost gemakkelijk ongeveer 5-10k of meer.

Terug naar de homepage

© 2016 Reisblog van Adam. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.