Laatste berichten in onze blog

Ontdek het laatste nieuws
 

Karel Appel

Schilder en verfexpert

 

Ik geef graag advies bij schilderen

Je kunt overal lezen en zien dat schilderen door iedereen te doen is en het helemaal niet nodig is om een professioneel schildersbedrijf in te huren voor je schilderwerk. Tot op zekere hoogte is dat ook zo. Als je een beetje handig bent en het doorzettingsvermogen en geduld hebt dat nodig is om een schilder klus tot een goed einde te brengen kun je best zelf aan de gang. Je loopt dan wel het risico dat je zaken over het hoofd ziet, zoals problemen met de muur of het houtwerk, die je, nu je toch aan schilderen was, aan het kunnen pakken. Je maakt mogelijk verkeerde keuzes met de verf die je gebruikt of verzuim je een primer te gebruiken die heel erg had geholpen om de hechting van de nieuwe laag verf te verbeteren . Dat is dan toch gewoon jammer. In het ergste geval kun je het schilderwerk op korte termijn weer overdoen.

Advies waarover?

Schildertips bij het sauzen van muren en plafonds of het schilderen van deurposten, kozijnen en deuren kan, als je de voorbereidingen voor het kwasten en rollen niet goed aanpakt of je de verkeerde materialen gebruikt best wel veel mis gaan waardoor de verf snel gaat bladderen of er niet mooi opkomt. Een professional kan meet zijn of haar adviezen missers voorkomen.

Oude verflaag wel of niet verwijderen?

Een belangrijke vraag is bijvoorbeeld of het wel of niet nodig is om de oude verflaag te verwijderen en hoe je dat dan het beste kan doen. Als je het niet doet terwijl het wel nodig was gaat de verf mogelijk bladderen of raar opdrogen en als je het wel doet terwijl het afbranden van de verf niet nodig was sta je uren en dagen voor niets te werken. Het is heel verstandig om advies te vragen bij iemand die professioneel met kwasten, sauzen en schilderen bezig is. Hij of zij kan je precies vertellen wat de beste aanpak is en voorkomen dat je werk voor niets doet.

Wel of geen primer of grondverf gebruiker?

De hechting van de verf wordt heel erg bepaald door de ondergrond en de soort verf waar een nieuwe verflaag overheen gekwast of gerold wordt. Het verhaal van een nieuw geverfd plafond waar de plafondverf na een paar weken alweer los begon te komen is al op menig feestje verteld. Een verfadviseur kan dit soort problemen voorkomen. Hij of zij ziet met één oogopslag welke verf gebruikt is, welke nieuwe verf daar het beste overheen gebruikt kan worden en welke primer of grondverf onder de deklaag hoort. Een goed advies voordat je van start gaat kan heel veel tijd en ellende besparen en je uiteindelijk een hoop geld opleveren.

Welke verf gebruiken?

Naast verschillende soorten verf zijn er ook nogal wat verschillende kwaliteiten verf die heel sterk in prijs verschillen. Als goedbedoelende schilderamateur zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Het kiezen van de goede verf, zowel voor muren en plafonds als voor houtwerk, is heel belangrijk omdat een verkeerde keus een teleurstellend resultaat kan opleveren. Ook hier geldt weer dat een advies van verf- en schilderexpert veel problemen, kosten en dubbel werk kan voorkomen.

Vragen? Neem contact op

© 2016 Reisblog van Adam. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.